Vyrobila jsem burčák. Náš dobrý kamarád měl mrtvici. Domácí panička nemá někdy čas ani na čaj.
Dobrý večer světe,
chcete návod na vlastní burčák? Tady je:- Posbírejte hroznové víno - nejlépe to malokuličkaté - je sladší.
- rozemelte a šťávu slijte ( můžete použít i lis, aby jí bylo víc)
- ochutnejte, zda je dost sladká, případně doslaďte na 20°cukernatosti. :)
- nechte pár dní odpočívat. V lednici nám to trvalo týden. Předpokládám, že když ho necháte za oknem, bude to tak do dvou dnů... :)
Náš kamarád měl v pondělí mrtvici. :( Zprávy máme dost nejasné, tak nevíme, jaké bude mít následky, každopádně nás to všechny zasáhlo, i proto jsme se včera sešli u nás doma. Některé zprávy vedou k tomu, že ho z místní nemocnice poslali domů s injekcí a s tím, že je to opilý stařík. Není to první případ zanedbané péče tady u nás. S mrtvicí tedy chodil ještě téměr 24 hodin než ho plně hospitalizovali ve větší nemocnici v Liberci. A jeho stav se od té doby ještě zhoršuje.Všichni na něj moc myslíme. Myslete na něj taky prosím. :)
Jinak pracovní doba domácích paniček je asi dost neurčitej pojem. :) Včera mě nestíhal ani můj vlastní stín. Dneska od rána podobně a když jsem si dovolila odpoledne chvíli polevit, hned se objevil požadavek na velmi nutnou spolupráci na zahradě. :DJaká je tedy pracovní doba nás žen v domácnosti? A co teprve až přijdou potomci? :)))
Zatím nikde nikdo, tak se třeba dneska i dostaneme do postele.. A co nás čeká o víkendu? :)
- Dočkat se rána ve velmi krátké posteli v maminčině domě :)
- Připravit svou bývalou kuchyň pro malování - tj. vyklidit, zasádrovat a napenetrovat
- Vrátit se do nového hnízda, kam po poledni přijede vzácná návštěva
- Vrátit se do rodného hnízda a vymalovat
- Mezitím nezapomenout posnídat domácí hruškový štrůdl a maminčin segedin. Doufám, že ho teda uvařila. I když rajská by taky nebyla marná. :))
- Pak nejspíš zpátky do nového hnízda, ale kdo ví.
- Vymalovat starou kuchyň.
- Sebrat všechno ovoce na naší zahradě, které se nechá. Přeci to nenecháme zkazit.
Mějte se krásně
Waše Wopice
Žádné komentáře:
Okomentovat