čtvrtek 17. května 2018

4 první hračky, které to u nás vyhrály./ Our first 4 favourite toys.

English is below... :)

Rady do života. Výrobci jsou tupci. Členitost je základ. Kašlete na hračky, kupujte knížky. :D

Je to tak. Omlouvám se všem, kteří si sem chodí počíst něco zábavného z mého nudného života. Protože sama jsem hledala nějaké hračky, které by mladého pana Anděla zabavily a nenašla žádný užitečný tip kromě reklam, rozhodla jsem se sdělit světu, které hračky měly u syna skutečný úspěch od první chvíle, kdy se mu podařilo vzít něco do ruky. Třeba se má ve vašem okolí narodit miminko, nebo ho sami čekáte... Tak tady je pár mých postřehů.. :)
Myslím, že všechny mají jeden společný jmenovatel a to je dobrá členitost. Musí se prostě v té maličké ručce snadno držet. To zní jako jasná věc, ale hele.. ti výrobci jo.. tak ti dělají hračky asi pro mimozemšťany.. Protože 90% hraček pro miminka, které jsem viděla, nebo dokonce koupila, se špatně drží, jsou těžké nebo se mi zdály moc tvrdé.. ono co není tvrdé, když se miminko snaží poprvé trefit do pusiny a nasměruje si to přímo do oka.. :)
Zelený OBall/ green Oball
Tak už ke konkrétním případům.. Začnu tou neslavnější.. podle mě byla původně vyrobená pro psy a až potom si lidi všimli, že to baví i děti. Jako jediná má svoje jméno, jmenuje se OBall nebo tak nějak.. Tohle fakt není reklama, takže odkazy Vám sem dávat nebudu. :) Vypadá takhle nějak a jak můžete vidět, je skutečně velmi členitá. Taky lehce rachtá, což pomáhá ve chvíli, kdy potřebujete prcka zaujmout.. Třeba když na vás křičí nebo tak něco.. díry dost pomáhají i úplně malým miminkům (to naše začalo chytat předměty asi ve 3 měsících) chytit a nepustit. Zároveň ten plast je měkkej, takže jsem se nebála, že se řampne do kebulky. Mikuláš má tuhle hračku rád do dneška, kdy si ji začíná házet a plazit se za ní. :)

Plastový špendlík / plastic pin




Další hračka je taková vzpomínková. Já ji měla, vy určitě taky, jen nejspíš bez těch korálí. Její drobná nevýhoda je, že pro úplný miminečko je dost tvrdá, takže jsme si ji oblíbili až třeba za měsíc a místo špendlíku jsme sháněli něco měkčího..









kousátko / baby bite
A sehnali jsme tohle kousátko.. Je fakt měkký, plný nějaký barevný tekutiny, takže se dá zchladit, což jsme zatim nepotřebovali, ale jistě se to bude časem hodit. Jeho největší výhoda je, že se snadno chytá, dá se kousat ze všech možnejch úhlů, takže Mikuláš nemusel bejt tak úplně zručnej, aby si mohl pokousat.. jednu dobu měl tohle kousátko radši než dudlíka.. Taky ho nosil přidělaný na té šňůrce k dudlíku, aby bylo pořád po ruce. :) Má ho moc rád do dneška. Je z neznačkového krámu, samotné nebylo od nějaké renomované značky a ještě vypadalo, že to jsou tři oddělená minikousátka, když jsem se paní ptala, jestli to nespolkne, tak se na mě dívala dost podezřívavě a povídala, že určitě ne.. Doma po rozdělání jsem její rozčarování pochopila.. a taky se mi trochu ulevilo.. :) Stálo do stovky a stálo za to.. :)

gumový ptáček / robber bird



No a poslední favorit je tenhle ptáček. Kamarádka Míša tvrdí, že musí bejt oblíbenej, protože je přece zelenej.. :) No nevím.. Spíš bych si tipla, že se dobře drží, do pusiny se vejde celá hlava i se zobákem a když se zadaří, tak i vyfoukne vzduch z toho zobáku.. :)  Mikuláš ho zdědil po starších ségrách, takže vůbec netušíme, odkud k nám přiletěl..







No.. jsem si jistá, že Vaše děti budou mít rádi úplně jiné hračky.. Ale jak už jsem psala, jednu věc mají všechny společnou.. To Vám doporučuju dodržet.. Aspoň pro ty úplně první hračky.. A zapomněla jsem na strašně důležitou věc.. není to hračka.. Jsou to knížky..  možná Vám to přijde moc brzo nebo Vám to přijde jako samozřejmost, ale náš synek opravdu miluje od prvních měsíců svýho života, když si s ním čteme a prohlížíme knížky.. To je hned po tréninku jeho nejoblíbenější činnost. Uvidíme, jestli bude knihomol jako maminka a tatínek.. :)
Mějte se krásně.
Vaše Wopice




Some life advices. Toymakers are stupid. Division is a key. Screw toys, buy books.  :D


I apologize to everyone who is used to come here and read something funny from my boring life.. I had an issue finding some good toys for my baby boy, so I want to help other moms.. :) Those tips are ment for little babies just as they are able to grab something with theire little hands and there are no links since this is no ad.. :) 
I think that all these toys have one thing in common. And that is division. They must be easy to be grabbed by a tiny little cute hand. Sounds obvious but those toys makers.. they probably make toys for E.T.'s... :) 90% of toys for little babies that I have seen are too heavy, too big or to hard.. What is not hard, when you hit your eye almost every time when trying to get it into your tiny little cute mouth.. :D Well.. let's get to examples..

Zelený OBall/ green Oball



The most famous is Oball. I think it was first made for dogs and then somebody noticed that babies like it even more.. :) As you can see it is by definiton very divided, it rattles little bit too, that helps also. When you need to distract your baby from screaming on you or something.. :D Those holes helps baby to catch and not to drop. The material is something between plastics and robber so it is soft and didn't have to worry about bumbs... :) Mikuláš likes this toy even now when he throws it and than follows by crawling.. :) 


Plastový špendlík / plastic pin




Another toy is kind of memory for me. Everybody had this when I was a baby.. :) There is one little disadvantage, it is hard for the little baby so we started to play with it like month or so later.. and in the beginning we tried to find something softer...









kousátko / baby bite
And we found this bite.. It is really soft and made from silicone and full of some coloured liquid so you can put it in a fridge. We didn't need it yet. The greatest thing about this is that it is totally easy to grab and it is very light. And baby can bite it from every possible angles... Baby doesn't need to be skilled for playing with it. :) My son loved it even more than a soother so we used to wear it on that sootherholder... He likes it untill today.It looked like 3 different bites - very smallones.. :)) It was cheap to.




gumový ptáček / robber bird






Last favourite toy is this birdie... My friend Míša says that he loves it because it is so green (Míša loves this colour) :) Well I'd say that it is easy to be held, you can put whole head into your tiny mouth even with the bill and when you are lucky, he blows some air into your face.. :) Mikuláš got it from his older sisters so we have no idea where it came from... 







Well.. I am sure that your babies will love another toys.. But if I can reccomend something - buy well divided light toys.. at least for these first months.. And I forgot to talk about one very important thing..It is not a toy it is ... books. It may look like it is to soon or it is obviousness on the other hand... Our baby loves reading books from first months of his life. He loves to listen to us and to watch pictures. That is his second favourite thing to do.. First is training.. We will see if he will be a bookworm as his parents are.. :)  
Have a great time.
Yours
Wopice