neděle 27. ledna 2013

Rukavice, návleky všechno z Číny

Chystám se na týdenní pobyt v Krkonoších,
den co den budeme pobíhat na sněžnicích po krkonošských hřebenech. Oblečení si kvůli tomu nekupuji, nejsem blázen ani vnučka Hiltonova, ale rozhodla jsem se pořídit si dvě sportovní vychytávky a to rukavice na běžky a návleky na nohavice.
Rukavice na běžky se vyznačují tím, že Vám v nich neprochladnou ruce ale taky nehřejí tolik, jako třeba rukavice na sjezdové lyžování. Návleky na nohavice se zase navlíknou přes kalhoty a boty, aby pod ně nepadal sníh.
Věnovala jsem 14 dní hledání návleků, které by nebyly vyrobené v Číně. Myslela jsem, že česko-italská firma Silvini k tomu má všechny předpoklady, jejich návleky Camino že budou vyrobené třeba v rámci Evropy. Není tomu tak, vyrábí se v Číně. Rozhodla jsem se vyrazit do obchodů a hurá, našla jsem návleky nevyrobené v Číně. Jsou značky Polednik a na štítku se píše Pochází z Pákistánu. Našla jsem je v Turnově v prodejně Skalák sport. Sympatický prodavač mě nechal vyzkoušet několik typů a po mých poznámkách na téma vyrobeno v Číně stáhl svou nabídku sáčku na odnesení prakticky hned po jejím vyřčení. :o) No jednoduše mám další obchod, kam se ráda vrátím.
S rukavicemi jsem se tolik nezabývala, opět jsem předpokládala, že když se ostatní výrobky firmy Swix vyrábí v Evropě, tak to s rukavicemi nebude jiné, proto jsem si beze strachu objednala dámské sportovní rukavice. No, bát jsem se měla, přišly, vypadají, že jsou kvalitní, ale... :o( Made in China.
Začíná mě to trošku frustrovat, ale zatím se nevzdávám. Určitě na to přijdu, objevím české výrobce, podpořím je.