čtvrtek 2. února 2017

Domácí panička 2.00 / The Housewife 2.00

Zima. 

Dobrý večer, světe. :) 

Dlouho jsem přemýšlela, proč na téma svého nového životního stylu nemám co napsat. Tuhle mi to došlo. Já neměla doma co dělat.
Tak vždycky se najde nějaká ta prácička jako vyprat prádlo, usušit ho a uklidit.. Nebo třeba vyklidit náš 200 metrů čtverečních velký dvůr od sněhu. Nicméně to člověka tak nějak nenaplní. :) Dala jsem se na háčkování - úplně jsem zapomněla, že to umím, jak jsem na to během rekonstrukce neměla čas. :) A tak jsem si uháčkovala boty na léto.. Budou se hodit. :) Po tak úžasné zimě musí přijít skvělé léto. Na Pinterestu jsem našla spoustu nápadů, na hafo z nich se chystám, ale začala jsem něčím reálnějším.. :)


Vždycky mě bavilo háčkovat hračky pro prťata, ale trvaj týden. Na svém milovaném Pinterestu jsem ale našla pár nápadů, které se dají stihnout mnohem rychleji. Jako například tady sovičky. Mamku napadlo, že bych je mohla dávat hostům jako dárek.. No.. nevím, jestli jich stihnu připravit dost, ale rozhodně to stojí za úvahu. ;) Naučila jsem se na nich konečně i kukadla, tak teď můžu chvíli oslňovat, než je zase zapomenu nebo než dostanu jiný šílený nápad..


No a blíží se nám Valentýn že... My to "spotřebně" nikterak neprožíváme. Většinou jsme si došli na romantickou večeři, letos budeme asi každý jinde, tak si tak maximálně zamáváme na FaceTimu :))) Nicméně sundali jsme o víkendu vánoční výzdobu a přijde mi, že na jarní výzdobu je ještě brzy.. tak jsem smotala pár srdíček.. možná mě napadne ještě něco dalšího, nevim. :) Únor je měsíc bez alkoholu například.. Že bych tu vyvěsila prázdné lahve?

Nicméně ani háčkování by mě od zahálky nezachránilo. Zachránila mě brigáda ve škole. Měla jsem ji domluvenou už od listopadu. Jedna paní učitelka šla na plánovanou operaci a teď se z toho léčí... plánovaně. :) Tudíž potřebovali na šest týdnů záskok. Zaskakuji. Učím děti od prvního do pátého ročníku - je to malotřídka, takže jen dvě třídy. Učím čtení a psaní, prvouku, přírodovědu, vlastivědu, výtvarku, pracovní činnosti, tělocvyk a ještě jsem ve družině.. :) Práce je to milá, děti jsou povětšinou skvělé. Sem tam sama sebe překvapím, jak nahlas umím křičet... :D No tím bych se chlubit neměla, ale co naplat, jsem jenom člověk a ještě ke všemu úča.

Tudíž já teď vlastně Domácí panička chvíli nejsem. :) Doma je to poznat... Kupí se špinavé prádlo, prach kolem krbových kamen i věci poházené různě po bytě. Nicméně odpočívám od každodenního vymýšlení vlastního přínosného programu a jeho realizace.

Protože nevěřím farmakologickým firmám ani nos mezi papírama, rozhodla jsem se věnovat se o sezóně víc bylinkám.. To snad nedopadne jako moje kuchařská výzva a tudíž se snad můžete těšit na seriál o domácí výrobě sirupů, mastiček, mýdel, vod, tinktur a nevím, co mě ještě napadne.. :)

Konec flákání, jde se spát.
Mějte se krásně
Waše Wopice

The winter.

Good evening, world. :) 

I have been thinking a long time about this thing: Why I have no idea what to write about me beeing a homestay woman? And few days ago it hit me. I didn't have any work, anything to do at home.
Of course, there are always those jobs like laundry or cleaning court out of snow. But those jobs do not fill you.
So I started to crochete again. I totally forgot during reconstruction of our house that I can do it. :) I started with shoes for summer. Found some ideas on Pinterest, but those were quite difficult for start.. Mine are very simple. :) You can see them above.
 I always loved to crochete toys but they take so much time. On my beloved Pinterest i found few that are a bit quicker. Like those owls up...
And there is Valentine's day coming.. Well we don't buy any stuff or so we just go for a dinner or something. This year we will be separated at the time we will just send some kisses thru FaceTime :D But we have put down the christmas decoration and I think it is too soon for spring.. So I made some hearts.. Just for fun. February is a sober month so maybe I can hang here some empty bottles.. What do you think? :))
Anyway, not even crotcheting could help me out of feeling useless. My new temporary work did. I am filling in for one teacher. It is 6 weeks job. I teach small children from 6 to 11 years. It is lovely job. Children are amazing altough I scream sometimes.. Sorry for that.. I am only human and teacher.. :D
So.. I am not a housewife at the moment. You could say that from looking around after our flat.. There is lot of laundry, lot of dust around fireplace, stuff tossed around the place. Anyway I have a rest from making my daily usefull programme and doing it.. Because I have a job out there. :)
Because I don't believe in pharmakology I am going to concerate more on herbs during season. I plan to write about it some series but let me be frank. My english (as you can see) is not that good to translate names of herbs and all those little things that will come with it.. That will be a huge challenge.. We will see if I can make it. :)

Mischief managed lets go to bed.( it is night here)
Have fun.
Yours Wopice