čtvrtek 6. prosince 2012

Nečínské Vánoce?

Můžou se české Vánoce obejít ještě bez čínských výrobků? Obávám se, že v rodinách, kde jsou děti, asi těžko. Ale stejně mě napadá pár věcí, kterými se nějaká ta čínská výroba dá nahradit. Má to malý háček, chce to být trošičku zdatná s háčkem a jehlicemi v rukou.
Na druhou stranu to má spoustu výhod. Začnu financemi, hračka, kterou uháčkuji mě přijde například na starý svetr a dva knoflíky, nebo třeba na 100,- Kč, pokud si koupím novou přízi. Další výhodou je, že můžu uháčkovat či uplést prakticky kteroukoli postavičku, kterékoli auto, kterýkoli dům, na který si ratolest v dopise Ježíškovi vzpomene. Další výhodou je, že uháčkovaná hračka může být úžasně osobní, jako třeba tato.
Rozhodla jsem se tedy, že své neteři a svému synovci opět dárek vyrobím. Jsem zvědavá, jak to dopadne. :o) Natrénovala jsem to na dárku pro kamarádku, teď už to půjde samo. :o)
Obdarovat českou ženu nečínským dárkem není tak obtížné, jako obdarovat děti. Alespoň mám ten pocit. Vyrobím sem tam nějaký ten šperk, ozdobu, náušnice a ono to půjde. Ale co chlapi? Co je zaujme? Uvidíme.