středa 12. prosince 2012

Vánoce bez Číny podruhé

Čímpak se asi v dnešní době běžně zdobí stromeček? Podívala jsem se pod postel, kde máme uskladněny ozdobičky, jestli najdu nějaké známky o původu a co jsem nenašla, made in China... No jo, tentokrát mě to ale ani nepřekvapilo ani nezaskočilo. U zdobení stromku je tolik skvělých možností a já osobně už pár roků volím tu nejvoňavější variantu :o). 
Objevila jsem recept na perníčky, které jsou hned měkké, krásně voní a jsou výborné. Na stromku v plné kráse vydrží do první rodinné návštěvy mého bratra s rodinou, ale to je právě jeho výhoda. :o) Dnes se hodlám pustit do letošních "ozdob" stromečku, tak přikládám i recept na těsto, které používám a je tolik oblíbené... :o)

Prima perníčky:
Suroviny:
220 g hladké mouky
90 g cukru - dávám třinový
1 vejce
120 g másla
1 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
1/4 perníkového koření
citr. kůra

Recept:
Vše smíchat a nechat odležet. Potom vyválet na třeba půlcentimentrovou šířku a vykrajovat a vykrajovat. Před pečením potřít vajíčkem, péct do zlatovo-hněda. S chutí ozdobit a pověsit... :o)

Přeju všem, aby konečně zatoužili po skořici a hřebíčku. ;o)