pondělí 3. října 2016

Domácí panička 1.01

Ani nevím, jak se to stalo, ale najednou jsem přestěhovaná a mám na krku obrovský dům s obrovskou zahradou. Můj partner se dokonce teď chystá jezdit domů jenom na víkendy. Zároveň jsem skončila v práci, ve které jsem teď dva roky působila. Tomu se říká příležitost.
Rozhodla jsem se - samozřejmě po dohodě s mužem :) - že zkusím býti ženou v domácnosti. Já... Věřili byste tomu? To je další výzva. A dost hustá. Teda aspoň pro mě. Musím obstarat 4500 metrů čtverečních zahrady, dům skýtající 4 bytové jednotky, u toho vydělat nějaké peníze, postarat se o jídlo, prádlo, úklid či obecně čistotu v domě. Zároveň z toho všeho nezblbnout, neztloustnout a nevychrtnout :D (jako by se to mně mohlo stát :D).
No tak proč ne? Člověka napadá, jestli to není podřadné, jestli by se za takovej nápad neměl jenom zastydět a pak si rychle najít práci v korporátním světě... Hmm.. Houbeles. :) Proč mám každý den 9 hodin strávit mimo domov prací pro někoho cizího, nejlépe ve firmě, která už ani sama neví, kdo ji vlastní a kam odvádí daně? Proč mám nejlepší část dne strávit mimo domov, abych potom po večerech doháněla, co se dá? Proč bych se nemohla věnovat přes den SMYSLUPLNÉ činnosti tady a večer už se věnovat jen zálibám a sobě a muži svému? Stovky let se ženy staraly o domovy a rodiny. Pak někdo luskl prsty a z roku na rok to bylo nepředstavitelné. Aspoň já neznám žádnou ženu v domácnosti, co není na mateřské nebo v důchodu. Znáte ji někdo? Je mezi Vámi? Jestli ano, ráda si nechám poradit. :)
S chutí do toho a půl je hotovo... Plán na první den zbytku mého života?
  • Uklidit v bytě - po víkendu mimo domov a příjezdu je tu jako po výbuchu. 
  • Vyprat prádlo - stejný případ. 
  • Dohlédnout na stáletrvající činnost řemeslníků v bytě - to už je trošku evergreen
  • Zpracovat alespoň část ovoce padajícího ze stromů - toho času hlavně švestky 
  • Zapsat zápis do blogu
  • Spočítat náklady za září z uschovaných účtenek, výpisu z účtu a paměti :) 
  • Uvařit nějakou dobrotu, přeci nebudeme večeřet zase chleba. 
Ještě musím přidat jeden navíc
  • Udržet psa na pozemku. Pazdrát se nám naučil zdrhat. 
Možná bych už měla začít něco dělat, abych si mohla večer aspoň něco škrtnout. :)
Přeju hezký den Vám všem.
Waše Wopice