středa 23. listopadu 2016

Domácí panička 1.05

Sebevědomí je srab. Víkendová akce pro 25 lidí úspěšně za námi. Neplním sliby. Nabírám další projekty. Vááánoce jsou tady.


Dobrý den, světe,

tak se stalo, že jsem všem blízkým a každému, kdo se zeptal, oznámila, že nepracuji, že jsem žena v domácnosti. Byli z toho všichni tak překvapení, že mi na to ani nic neřekli. :D Co si řekli potom, co jsem odešla, to už mě tak nějak ani nezajímá. :) Radši. :D Nicméně i přes nijaké reakce okolí jsem měsíc nezasedla k počítači, abych si vylila srdce, protože jsem měla tak nějak pocit, že nemám odpracováno. Jako vždy - na venek silná seběvědomá holka. Uvnitř sebevědomí vzalo roha a schovalo se pod sukni, jako to dělává náš hafan. :)) Nevím, jestli se už vrátilo nebo ne, ale našla jsem chvilku v diáři. :)

Poslední měsíc jsme se totiž taky dost intenzivně chystali na akci pro naše kamarády z daleka - až z Prahe. Přijeli na víkend, aby se podívali, jak jsme zmákli zrekonstruovat náš domek. Byla to taková zkouška, kolik lidí ubytujeme v apartmánech, kolik se nám jich vejde do kuchyně, když je venku ošklivo a plánovaná zahradní párty se musí přesunout dovnitř. Taky kolik metrů ujde banda lidí bez keců, že prší, že je to daleko, že je to do kopce atp. :) Všechno dopadlo dobře, jen zelňačku jsme nestihli sníst, tak jí teď jíme sami.. :)

Slíbila jsem si, že se každý týden naučím nový recept.. No, tak to přiznávám, že jsem hooodně za normou. A kdyby jenom to. Moje ranní rituály? Kde jsou? A cože jsem to vlastně dělala? Myslím, že mi z nich zůstala jenom ta sklenice vody. :D Sakra, je čas se k nim zase vrátit.

No a když člověk nestíhá už to, co si nabral dřív, tak je nejlepší chvíle začít dělat ještě něco dalšího. Proto jsme se s kamarádkou Pájou rozhodly udělat díru do světa pomocí videí na YouTube.. :) No potěš.

Přichází Vánoce. Není to krása. Poprvé je budeme trávit ve vlastním hnízdě. Doufám, že vytvoříme nějaké ty tradice. A protože mě to baví, tak se snažím každý den přidat kousek Vánoc do našeho bytu. Začala jsem stromečkem z korků - měli jsme jich straašně moc, vůbec nevím, jak se jich sem tolik dostalo. hmm..
Potom jsem vyndala skleněnou malovanou kouli, kterou mi kdysi přivezl táta ze sklárny.













Protože jsem nechtěně zničila náš ubrus v kuchyni, museli jsme si pořídit jiný a vzali jsme to hopem a koupili hned tři druhy látky.. Z té Vánoční jsem ušila nejen ubrus ale i "dečku" na okno.. :) 

Včera přišla na návštěvu kamarádka s dcerkami a přinesla mi rolničku.. Tak ta hned dostala čestné místo, to je jasné. :)












Zbývá ještě utěrka, kterou jsem našla ve výbavě od maminky. :) Je taková hřejivá, sice vůbec nesaje, ale na madle od trouby to vůbec nevadí. :D 
Dneska se chystám pustit do adventních věnců.. Jeden na dům zvenku, jeden na dveře a jeden domů na stůl.. :) Už se strašně těším, jak si zapálíme svíčky.

A co chci stihnout do Vánoc?
  • napéct perníčky na zakázku i pro nás 
  • vyrobit věnce, které budou stát za pohled
  • vyrobit dárky pro rodinu (neřeknu)
  • vyzdobit dům dřív, než bude Zlatá neděle
  • přemýšlím o půstu..


Konec hlášení, jde se něco dělat.
Mějte se krásně, užijte si podstatu Vánoc a vyprdněte se na nákupy.
Waše Wopice